Minikonferencer sætter fokus på prioritering

I det næste halve år arrangerer Landsforeningen minikonferencer om projektet ”Mere kirke for pengene” i samarbejde med provstiudvalg i hele landet

I efteråret 2015 og foråret 2016 kan menighedsrådsmedlemmer deltage i minikonferencer rundt omkring i landet. Målet er at udbrede de mange lokale erfaringer med at prioritere ressourcerne, som er indsamlet i projektet ”Mere kirke for pengene” - et projekt som handler om at bruge ressourcerne bedst muligt, så der bliver råd til det kirkeliv, man ønsker sig lokalt. 

De mange ideer fra sognene er samlet i et webkatalog på merekirke.dk, men med minikonferencerne bliver der mulighed for at gå i dybden med erfaringerne – og ikke mindst at tale om de lokale muligheder i provstiet. Det fortæller konsulent i Landsforeningen, Lisa Junge Jensen: 

- På minikonferencerne sætter vi spot på, hvordan andre sogne har fået mere kirkeliv eller en bedre kvalitet i kirkelivet ved at prioritere deres ressourcer – både pengene og de menneskelige. Men vi vil også bruge minikonferencerne til at give plads til lokale drøftelser af kirkeliv og prioritering. 

Minikonferencerne bliver holdt i samarbejde med provstiudvalgene, og indtil nu er der ti minikonferencer på danmarkskortet. Lisa Junge Jensen håber dog, at det bliver til endnu flere: 

- Vi har stadig plads i kalenderen til flere minikonferencer, og vi vil meget gerne nå ud til alle dele af landet. Er man menighedsrådsmedlem og kunne tænke sig en konference i provstiet, så kan man tage fat i sit lokale provstiudvalg og forhøre sig om mulighederne, siger Lisa Junge Jensen. 

Læs mere om projektet på merekirke.dk

Se hvor vi holder minikonferencer

Gode erfaringer modtages stadig

Har dit sogn fået mere kirkeliv ved at omprioritere ressourcerne, spare, samarbejde eller prøve noget nyt? Så hører vi meget gerne fra dig. 

Se hvordan du indsender dine erfaringer her