I Bov skaber græs luft på kirkegården og i budgettet

Græs i stedet for grus og tomme gravsteder er godt for både øjet og kirkekassen. Det ved man i Bov, hvor der nu er kommet en parkstemning på store dele af kirkengården:

- Der er kommet mere lys ind på kirkegården. De tomme gravsteder stod før som triste pletter, men nu er de omdannet til græs - og det samme er grusstierne. Vi har også sat borde og bænkesæt op, og nu tager folk kaffen med, når de kommer, fortæller formand for menighedsrådet i Bov, Marius Nørgaard.

Omlægningen af dele af kirkegården til parkkirkegård er helt færdig i 2017, men allerede nu bruges der færre ressourcer på pleje. Ressourcer som i stedet går til mere kirkeliv:

- Vi har ansat en kirke- og kulturmedarbejder - indtil videre på deltid. Hun står for kontorarbejde og arrangementer, fx minikonfirmander, spagettigudstjenester og enkelte koncerter. Der er en hel del af de ting, som vi ellers ikke ville få lavet. Så vi har på den måde allerede fået mere kirke for pengene, konstaterer Marius Nørgaard.