Flygtningecafé vinder initiativpris

Der var tæt løb mellem en flygtningecafe og projekt ”Mere kirke for pengene”, da juryen skulle vælge en vinder i Kristeligt Dagblads initiativpris 2015

I Toftlund inviteres lokale flygtninge på kaffe, kage, sang og leg i sognegården én gang om måneden. Formålet er at hjælpe de lokale flygtninge med at falde til. Og det projekt vandt juryens hjerter, da der skulle vælges en vinder til dette års kirkelige initiativpris. Med i opløbet var projekt ”Mere kirke for pengene”, som blandt andre Landsforeningen af Menighedsråd står bag. Projektleder og chefkonsulent i Landsforeningen Vivi Rolskov Jensen kan godt forstå juryens valg: 

- Flygtningecafeen i Toftlund er et meget sympatisk og aktuelt projekt, der viser, at man ude i sognene forstår at tilbyde diakoni, der passer til tiden. Jeg kan sagtens forstå, at juryen valgte det projekt som dette års vinder, og jeg ønsker folkene bag hjerteligt tillykke. 

Tæt opløb
Projekt ”Mere kirke for pengene” kom dog tæt på sejrsskamlen. Da juryens seks dommere skulle votere, blev de syv kandidater til titlen som årets kirkelige initiativ hurtigt skåret ned til to – flygtningecafeen i Toftlund og ”Mere kirke”-projektet. Kirkeminister Bertel Haarder sagde blandet andet i følge Kristeligt Dagblad : " Hvis der er noget, vi har brug for, er det et sted, hvor vi kan hente inspiration til det lokale menighedsliv”. Og det skulderklap er projektlederen glad for: 

- Det er selvfølgelig dejligt, at dommerne havde blik for det gode i vidensdeling mellem sogne. Det kan alle vi, der har arbejdet med og bidraget til projektet godt være stolte af, siger Vivi Rolskov Jensen. 

Om prisen 
Årets kirkelige initiativ uddeles af Kristeligt Dagblad. 120 initiativer dystede i første omgang om at blive én af de 7 kandidater til titlen. Læserne kunne stemme om deres favorit på avisens hjemmeside, men vinderen blev udpeget af en jury bestående af Bertel Haarder, kirkeminister (V), Lea Korsgaard, partner og chefredaktør for medievirksomheden Zetland, Birgitte Stoklund, generalsekretær i Bibelselskabet, Henrik Stubkjær, biskop over Viborg Stift, Thomas Nedergaard, ungdomspræst i ”ukirke” i København og Xinxin Gudbjörns-son, iværksætter og forfatter. 

Vinderen blev offentliggjort d. 26. september. Med æren følger et gavekort på kr. 25.000. 

Læs mere om projektet på merekirke.dk

Læs mere på Kristeligt Dagblads hjemmeside