"Det var en meget, meget positiv oplevelse"

Minikonferencerne om ”Mere kirke for pengene” kom godt fra start i Aalborg mandag aften. Det fortæller formand for menighedsrådet i Nørresundby, Henrik Bidstrup

I det nordjyske klods op ad Aalborg ligger Nørresundby Sogn. Formanden for menighedsrådet og medlem af provstiudvalget i Aalborg Nordre, Henrik Bidstrup, havde godt hørt om projekt ”Mere kirke for pengene”, inden han tog til minikonference om projektet mandag aften i Aalborg, og han kom derfra med ny inspiration: 

- Det var en meget, meget positiv oplevelse. De to oplægsholdere var virkelige gode og 200 % forberedte. Det var en meget levende præsentation, og efterhånden blev jeg mere og mere interesseret. Hjemmesiden er godt tænkt, og jeg havde lige været inde og køre på ”lykkehjulet” (navigationshjulet på merekirke.dk, red.), som vi også fik præsenteret. Der står ikke noget på hjemmesiden, som jeg ikke har hørt før. Men der står meget, som er godt. Og det er tilgængeligt og meget brugbart, specielt for nye medlemmer. Vi snakkede om det på provstiudvalgsmødet i går aftes, og alle i provstiudvalget havde opfattelsen af, at det er et godt stykke værktøj, fortæller Henrik Bidstrup. 

Mere kirke på dagsordenen
I Aalborg var to provstier gået sammen om at afholde minikonferencen i samarbejde med Landsforeningens konsulenter, der stod for aftenens program. Der var omkring 40 deltagere fra 19 sogne, så der var god opbakning fra menighedsrådene. Først blev hjemmesiden www.merekirke.dk – og de mange gode ideer fra andre sogne, der her gemmer sig – præsenteret. Og herefter var der lokale drøftelser på tværs af sognene, blandt andet om vidensdeling inden for provstiet. 

I Nørresundby har formanden tænkt sig at bringe debatten fra minikonferencen med hjem til menighedsrådet: 

- På næste menighedsrådsmøde vil jeg kaste hjemmesiden op på vores overhead, vise den frem og sige: Prøv at se her. Det er helt sikkert. Man kan få meget ud af at sidde og lade sig inspirere. Og man kan få svar på mange spørgsmål, siger Henrik Bidstrup. 

Se flere fotos fra minikonferencen i Aalborg

Læs mere om minikonferencerne her


Del jeres erfaringer 
Det er målet, at der løbende skal komme nye erfaringer fra landets sogne på www.merekirke.dk. Har I gode erfaringer med prioritering af ressourcerne hos jer, hører vi derfor meget gerne fra jer på merekirke(at)menighedsraad(dot)dk